Postępowanie dietetyczne w okresie rekonwalescencji i stresu żywieniowego.
Wskazania:
- Spadek masy ciała/anoreksja
- Choroba nowotworowa
- Rekonwalescencja po urazach lub zabiegach chirurgicznych
Przeciwwskazania:
- Przewlekła niewydolność nerek
Dieta w puszce o wysokiej koncentracji składników odżywczych i energii
Odpowiednia koncentracja składników odżywczych i energii wspomaga pacjenta w okresie rekonwalescencji i stresu
Wysoki poziom białka pochodzenia zwierzęcego Wspomaga stymulację procesów ana-bolicznych i wyrównuje poziom azotu
Pulpa buraczana Poprawia funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Wspomaga procesy odnowy nabłonka jelitowego
Optymalna proporcja kwasów tłuszczowych Omega-ć : Omega-3 w przedziale 5-10 1 U pacjentów z nowotworami: spowalnia rozwój nowotworu i wspomaga regenerację skóry i okrywy włosowej po radioterapii
Składniki:
dieta mokra:
mięso z kurcząt, mączka z kurcząt, mąka ryżowa, tłuszcz z kurcząt, suszona pulpa buraczana, olej z ryb, chlorek potasu, DL-metionina, tauryna.
dieta sucha:
mączka z kurcząt, śruta kukurydziana, kukurydza, sorgo, suszona pulpa buraczana, mączka rybna, suszone całe jaja, tłuszcz z kurcząt, mięso kurcząt wstępnie trawione enzymami, chlorek potasu, suszone drożdże piwne, DL-metionina, chlorek sodu.